Otvoreni Pevecovi trgovački centri u Koprivnici i Osijeku

75

pevec-ftd9Trgovački lanac Pevec Zagreb u stečaju ponovno je danas otvorio trgovačke centre u Koprivnici i Osijeku, a tisuće kupaca navalile su na robu čije su cijene snižene prosječno za 20 posto.

Radi se o robi koja je dulje vrijeme, i do godinu dana, stajala u skladištu pa smo se kroz akcijske cijene nastojali riješiti starih zaliha, rekao je Hini stečajni upravitelj Peveca Darko Šket. Promet je zasad odličan, pa je trgovački centar u Osijeku ostvario do popodneva promet od oko 500.000 kuna, a u Koprivnici od oko 350.000 kuna.

Pevec Zagreb je prethodno ponovno otvorio centre u Zagrebu (Jankomir) i Zadru, a kako je tamo bilo sniženja i do 50 posto, jutros su se pred centrima u Koprivnici i Osijeku stvorili veliki redovi jer su građani očekivali rasprodaju robe po sličnim cijenama.

Velika posjećenost dobra je za sve nas, i kupce i radnike i dobavljače, a to pokazuje da su svi jedva čekali da Pevec ponovno proradi, kazao je Šket te najavio da će iduće otvorenje biti u Kutini 19. ožujka, a potom će biti otvoreni i centri u Rijeci i Slavonskom Brodu.

U utorak, 9. ožujka, održano je ročište za stečaj Peveca Bjelovar, koji obuhvaća šest prodajnih centara u Bjelovaru, Vrbovcu, Varaždinu, Zadru i Splitu, na kojem su se vjerovnici složili da Pevec nastavi s poslovanjem. Šket sličnu odluku očekuje na ročištu za Pevec Zagreb, koje je sazvano za 19. svibnja. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here