Pivovarna Laško: Ne proda li se Jadranska pivovara, zaustavljamo proizvodnju

62

jadranska-pivovara-ftdPivovarna Laško danas je objavila da je prodaja Jadranske pivovare u Splitu još uvijek u tijeku te da će, ako do prodaje strateškom kupcu ne dođe u sljedećih nekoliko tjedna, proizvodnja u Jadranskoj pivovari biti zaustavljena.

Postupak prodaje aktive Jadranske pivovare – Split d.d. još uvijek je u tijeku, navodi se u obavijesti koju je Pivovarna Laško, većinski vlasnik Jadranske pivovare, objavila na Ljubljanskoj burzi. Ističu pritom da je vodstvo Jadranske pivovare prije nekog vremena zaposlenicima, sindikatima i medijima predstavilo poslovno i financijsko stanje pivovare i njene daljnje mogućnosti.

“S obzirom na opseg poslovanja Jadranske pivovare prodaja strateškom kupcu je najbolje rješenje. Ukoliko se to ne dogodi u nekoliko sljedećih tjedana, proizvodnja će zbog racionalizacije poslovanja biti zaustavljena”, naglašavaju iz Pivovarne Laško u obavijesti koju za Uprava potpisuje direktor Dušan Zorko.

Najavljuju pritom da bi u tom slučaju Jadranska pivovara, u skladu s hrvatskim zakonodavstvom, osigurala “odgovarajuće otpremnine za sve zaposlene, kojima su do sada uvijek isplaćivane sve plaće”.

U tom slučaju bit će podmirene i sve obveze prema dobavljačima, ali će i u slučaju zaustavljanja proizvodnje isporuka piva na hrvatsko tržište biti osigurana”, ističu iz Pivovarne Laško i najavljuju da će više informacija biti na raspolaganju sljedeći tjedan.

Radnici Jadranske pivovare jučer su zauzeli pogone i krug te tvornice u Splitu, a danas su spriječili ulazak u krug tvornice direktoru tvrtke Nenadu Buljanu.

Pri Buljanovom pokušaju ulaska u tvornicu povjerenik Sindikata poljoprivrede, prehrambene industrije i vodoprivrede Hrvatske (PPDIV) Goran Domljanović rekao mu je da može ući tek kada dovede predstavnika slovenske Pivovarne Laško, većinskog vlasnika Jadranske pivovare, koji bi izvijestio radnike što se namjerava učiniti s Jadranskom pivovarom u kojoj sirovine za proizvodnju ima još samo za mjesec dana. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here