Tvornica čarapa Jadran slavi 80 godina postojanja

148

jadran-carape-ftdOsamdeset godina rada Jadran je danas obilježio proizvodnjom jubilarnog 800.000.000-og para čarapa.

Obaranje Guinnessovog rekorda navlačenjem najviše čarapa na jednu nogu, oslikavanje tvornice najvećim grafitom ženskih nogu u Hrvatskoj te niz modnih revija samo su neke od aktivnosti kojima će tvornica čarapa Jadran obilježiti jubilarnu osamdesetu godišnjicu postojanja. Slavlje je počelo na današnjoj konferenciji za novinare predstavljanjem bogate povijesti tvornice, poslovnih rezultata i proizvodnjom osamsto milijuntog para čarapa.

Usprkos ekonomskoj krizi i općenito negativnim trendovima u tekstilnoj industriji, Jadran se uspio istaknuti kao izvrstan primjer uspješnog poslovanja stvarajući vlastiti brend koji je prepoznat u inozemstvu i vodeći u Hrvatskoj, poručio je Živko Žužul, direktor tvornice čarapa Jadran.

Izvozeći 40% proizvodnje na 13 tržišta, kako regije tako i zemalja EU, Jadran dokazuje da stalna ulaganja u unaprjeđenje proizvodnje, promicanje kvalitete, suvremen dizajn, kao i kontinuirano izlaganje na specijaliziranim sajmovima donose pozitivne rezultate poslovanja.

Osamsto milijuntni par čarapa Jadran
Osamsto milijuntni par čarapa Jadran

Slijedom navedenoga, osim proizvedenih 14.000.000 pari čarapa u 2009. godini, tvornica je ostvarila i značajan proboj na inozemna tržišta potpisujući višegodišnje ugovore s nekima od vodećih trgovačkih lanaca u Europi (Rewe Grupa Austrija, Kaufland Njemačka, Humanic Austrija i Njemačka, Spar International…). Ovakav uspjeh u proboju na strana tržišta rezultat je višegodišnjih ulaganja, kontinuiranog razvoja ključnih kompetencija poslovanja, konkurentskih prednosti te dugog razdoblja pregovaranja, dodaje Žužul.

Želja da se kupcima ponudi asortiman proizvoda vrhunske kvalitete te da se brand Jadran prepozna kao suvremen i moderan na policama europskih trgovina pridonosi ne samo napredovanju Jadrana već i prepoznavanju hrvatske industrije kao kvalitetnog partnera na domaćem i stranom tržištu.

Dobivanje nagrade Superbrands Croatia za 2009. godinu, certifikata kvalitete ISO Standard 9001-2008 te certifikata Oeko-Tex Standard 100 (Zurich) za ekologiju, također potvrđuju svrstavanje proizvoda branda Jadran uz bok najkvalitetnijih proizvoda u svijetu.

Na jesen 2010. godine tvrtka Jadran tržištu će predstaviti novi brand „Jadran Exclusive“, koji će biti manifestacija najvećih dizajnerskih i tehnoloških dostignuća modne industrije i za koji su već zaključene kolekcije u Austriji i Njemačkoj.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here