Wolfovi dobili 340.000 eura u dionicama ‘Podravke’

126

Naknada nasljednicima koprivničkih industrijalaca

podravka-oldPotomci braće Wolf, na čijem je poduzeću niknula koprivnička prehrambena kompanija Podravka, dobili su od države naknadu za imovinu koju im je oduzela “narodna vlast” 1946. godine. Kako se doznaje iz HFP-ovih izvora, potomci Wolfovih koji danas žive u Opatiji dobili su dionice Podravke vrijedne oko 340.000 eura, odnosno oko 2,5 milijuna kuna.

Time je okončana više od šest desetljeća duga kalvarija nasljednika nekoć uglednih koprivničkih industrijalaca koji su u studenome 1949., pod budnom paskom Udbe i milicije, morali napustiti svoj dom, današnju rudarsku zgradu u Starčevićevoj ulici u Koprivnici.

Wolfovi su jedna od mnogih koprivničkih obitelji čije su nekretnine završile u temeljnom kapitalu Podravke i zbog kojih u Hrvatskom fondu za privatizaciju i dalje stoji rezerviranih 8,45 posto Podravkinih dionica za naknadu vlasnicima oduzete imovine, tržišno vrijednima oko 150 milijuna kuna.

Potomci obitelji Wolf – Marijan, Zdravko, Biserka, Marija i Predrag – pristali su na nagodbu s HFP-om premda je tih 340.000 eura daleko od stvarne vrijednosti nekretnina i pokretnina koje su im oduzete: Industrija konzervi braće Wolf, zemljište, zgrade u Starčevićevoj, novac i automobili. Nasljednici braće Wolf sretni su da je konačno završeno natezanje s državom, ali nisu zadovoljni visinom naknade.  (Slobodna Dalmacija)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here