Završeno ispitno izvještajno ročište za Pevec

74

pevec-ftd8U bjelovarskom hotelu Central jučer je održano ispitno izvještajno ročište za jedan od najvećih stečajeva u Hrvatskoj, stečaj tvrtke Pevec Bjelovar koja obuhvaća šest prodajnih centara u pet gradova – Bjelovaru, Vrbovcu, Varaždinu, Zadru i Splitu.

Stečajni upravitelj Darko Šket istaknuo je da ukupni dug iznosi milijardu i 48 milijuna kuna, a potraživanja je prijavilo gotovo 480 vjerovnika i oko 700 radnika. Radnici potražuju novac za pet plaća u iznosu od 14 milijuna kuna. Oko 60 posto potraživanja imaju banke. Šket kaže da će se cjelokupna situacija znati nakon skupštine vjerovnika 19. svibnja u Zagrebu, kada će se dobiti potpuni uvid.

Nakon toga je moguće da neki od vjerovnika uđu u vlasništvo Peveca ili da se njihova potraživanja namire prodajom. Kazao je da je zasada većina vjerovnika zadovoljna njegovim potezima koji vode otvaranju poslovnih centara i u interesu im je da trgovine Pevec rade. Najavio je kako uskoro slijedi otvaranje centara u Osijeku i Koprivnici.

Među bankama vjerovnicima je RBA koja potražuje 54 milijuna kuna i razmotrit će ponuđene opcije. Tu je i 16 dobavljača različitih profila koji potražuju svaki po 20 milijuna kuna i spremni su isporučivati robu ako se pokaže da će se tu naći novac za otplatu dugova i to im je najpovoljnija opcija da se nastavi raditi. No, dio je vjerovnika zatražio preispitivanje poslovanja Peveca u posljednjih pet godina uključujući tokove novca. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here