Arena Centar: Otvorenje krajem ove godine

85

arena-ftdRadovi na trgovačko-zabavnom centru Arena Centar na zagrebačkom Laništu u punom su zamahu i ispred planirane dinamike izgradnje objekta, priopćeno je danas iz TriGranita.

Do danas je izvršeno 55 posto vrijednosti svih radova. “Arena Centar će se otvoriti krajem ove godine, predstavljajući jedini trgovačko-zabavni centar koji će otvoriti svoja vrata posjetiteljima u 2010. Investicija TriGranita od 244 milijuna eura ujedno predstavlja najveću stranu direktnu investiciju u srednjoistočnoj Europi od 2009”, rekao je Vlaho Kojaković, direktor TriGranita u Hrvatskoj, na današnjem prvom obilasku gradilišta za novinare.

Također su počele pripreme uređenja prostora zakupaca, tako da za 10 dana počinje unutarnje uređenje prostora najvećeg zakupca Arena Centra – hipermarketa Interspar. “Svi betonski radovi će biti gotovi do kraja ovog mjeseca, a započelo je i ostakljenje jedne od kupola unutrašnjih trgova – Trg Dalmacija, te glavne unutarnje šetnice centra. Pregrađuju se lokali koji će zakupci moći uskoro preuzeti za svoje uređenje. Isto tako, završen je konačan arhitektonski dizajn bogatog krajobraza, koji će u konačnici biti otprilike veličine Trga Bana Jelačića”, kazao je Leo Penović, voditelj projekta Arena Centar na današnjem prvom novinarskom obilasku gradilišta.

Od samog početka gradnje u srpnju 2009. g., radovi se odvijaju u dvije smjene, ističu iz TriGranita. Na gradilištu je sada otprilike 550 radnika u prvoj smjeni i 250 radnika u drugoj smjeni. Radove kontrolira IGH-ov tim za stručni nadzor, a koordinira TriGranitov stručni tim.

Arena Centar će se prostirati će se na 175.000 kvadratnih metara bruto razvijene površine, s ukupnom iznajmljivom površinom od 59.000 kvadratnih metara.

Sadržavat će 10 velikih te 200 malih i srednjih trgovina, među kojima će biti i velik broj novih modnih brendova. Zatim hipermarket Interspar veličine 10.000 kvadratnih metara i multipleks kina CineStar sa 10 projekcijskih dvorana (uključujući dvije dvorane Gold Class i jednu dvoranu IMAX). Posjetitelji Centra na raspolaganju će imati 3.500 parkirnih mjesta.

2 COMMENTS

 1. Čestitam na otvorenju necega tako velikoga,također pohvaljujem.
  prilažem kratku zamolbu za rad:
  Imam iskustva u radu s trgovinom i trgovinskim poslovanjem.Radila sam i kao skladistar sezonski posao u Zadru.Hitno trazim posao bilo kakav i nadam se da cete i ovo malo rijeci uvaziti.

  Uz dužno poštovanje

  Sanela Pus

 2. Čestitam na ideji, planu i izgradnji centra i sa nestrpljenjem očekujem njegovo otvorenje! Tako veliki centri u budućnosti će biti kao mali gradovi u kojima ćemo živjeti, raditi…

  Imam jednu zamolbu za rad:
  Imam iskustva u radu u ugostiteljstvu. Radio sam i radim kao konobar i barman u restoranima i cocktail barovima po sezonama na moru i preko zime u Zagrebu ali mene interesuje stalan posao, nova radna iskustva i nadogradnja znanja!

  Inače sam autoelektričar u struci i spreman sam raditi i na drugim poslovima.

  Bio bih Vam zahvalan ukoliko biste razmotrili moju zamolbu te mi pružili priliku da se predstavim na razgovoru za posao.

  Nadajući se skorom susretu srdačno vas pozdravljam!

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here