Atlantic Grupa u utrci za preuzimanje Droge Kolinske

71

droga-kolinska-izolaAtlantic Grupa Emila Tedeschog danas je predala neobvezujuću ponudu za kupnju slovenske tvornice Droge Kolinska.

Ponuda je predana međunarodnoj investicijskoj banci BNP Paribas koja je imenovana glavnim savjetnikom za prodaju Droge Kolinske i koja će za kandidate koji uđu u uži izbor u narednim tjednima organizirati proces dubinskog snimanja (due diligence), stoji u priopćenju objavljenom na web stranicama Atlantic Grupe.

Tedeschi nam je danas u kratkoj telefonskoj izjavi iz SAD-a, gdje je pokušavao uhvatiti let za povratak kući, rekao da bi njegovom kupnjom Droge Kolinske i spajanjem s Atlanticom nastala jedna od najjačih prehrambenih kompanija u regiji, s više od 4500 zaposlenih i više od pet milijardi kuna prihoda.

Sada su Atlantic i Droga Kolinska podjednaki prema prihodu: Atlantic ima oko 320 milijuna eura prihoda, a Kolinska oko 300 milijuna eura. Najpoznatiji brandovi Kolinske su Cockta, Donat mg, Smoki, Barcaffe…

Uspije li Tedeschiju kupnja slovenske tvrtke, planovi o kupnji Podravke otići će u mirovanje jer “ne može istodobno ići u dvije velike akvizicije”. Njegova kupnja Droge Kolinske, ako se ostvari, bila bi i prvi ozbiljan ulaz neke hrvatske kompanije na slovensku scenu. Do sada je to pokušavao Ivica Todorić s Mercatorom, ali mu nije uspjelo.

Većinski paket Droge Kolinske prodaje prezaduženi Istrabenz, koji ove godine mora vratiti oko 100 milijuna eura dugova, a savjetnik u prodaji je francuska banka BNP Paribas. (jutarnji.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here