Cromaris potpisao ugovor vrijedan 6,8 milijuna eura

68

Cromaris, tvrtka koja posluje u sastavu Adris grupe, potpisala je ugovor o nabavi opreme za uzgoj i preradu ribe s AKVA Group ASA iz Norveške, vodećim svjetskim proizvođačem tehnologije u akvakulturi

cromarisRealizacija ugovora, u iznosu od 6,8 milijuna eura, predviđena je do 2012. godine, stoji u priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi. “Ovo je dosad najveće pojedinačno ulaganje u kapacitete i tehnologiju za uzgoj bijele ribe u Hrvatskoj, koje nam, prije svega, otvara mogućnost za svrstavanje među najkonkurentnije proizvođače bijele ribe na Mediteranu. Potpisanim ugovorom Cromaris će dobiti najmoderniju tehnologiju i tehničku podršku za uzgoj ribe te ispuniti preduvjete za strateški definiran volumen proizvodnje uz visoku efikasnost”, izjavio je u povodu potpisivanja ugovora Krešimir Peroš, direktor proizvodnje Cromarisa.

Isporuke opreme vršit će se za Cromarisova tri uzgajališta ribe – Budava, Košara i Lamjana. Oprema obuhvaća barže s automatskim sustavom hranjenja za svako uzgajalište (kapaciteta 320 t), kaveze za uzgoj s mrežama, sustav senzora za kontrolu hranjenja za svaki kavez, uređaje za čišćenje mreža u moru te napredni software (Fishtalk) za praćenje proizvodnje koji objedinjuje sva uzgajališta, ističe se u priopćenju.

Uz navedena ulaganja, Cromaris planira uložiti ukupno 21 milijun eura kako bi, u sljedećih pet godina, povećao proizvodnju s 1.500 na 5.000 tona i tako “postao jedan od vodećih proizvođača i izvoznika ribe i ribljih prerađevina na Mediteranu”. (pd)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here