Emil Tedeschi osnovao Atlantic grupa ulaganja: Ne odustajemo od Podravke

27

Emil Tedeschi, većinski vlasnik i direktor Atlantic grupe koja je zainteresirana za preuzimanje koprivničke Podravke, osnovao je novu tvrtku – Atlantic grupa ulaganja

atlantic-grupaPrema podacima o upisima u sudski registar, objavljenima u travanjskom broju Narodnih novina, tvrtka Atlantic grupa ulaganja osnovana je na Trgovačkom sudu u Zagrebu u siječnju ove godine, nakon što su krajem 2009. krenule špekulacije o Atlanticovom interesu za Podravku, koje je kasnije i sam Tedeschi potvrdio.

Temeljni kapital nove Atlanticove tvrtke je 100.000 kuna, osnivač tvrtke je Atlantic grupa, a članovi uprave su Emil Tedeschi i Neven Vranković, potpredsjednik Atlantic grupe za korporativne aktivnosti. ‘Atlantic ulaganja je projektno društvo koje je osnovano sa svrhom zaštite imena, kao i provođenja mogućih transakcija’, kazao je za tportal Neven Vranković.

Atlantic grupa ulaganja registrirana je za upravljačke djelatnosti holding-društva i savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem, a sam naziv tvrtke upućuje da će se putem nje kupovati udjeli u drugim tvrtkama.

Iako u posljednje vrijeme, od uhićenja Damira Polančeca, snažnu ofenzivu na Podravku poduzima misteriozni srpski biznismen Ranko Mimović, Vranković ne krije da su u Atlanticu i dalje zainteresirani za koprivničku prehrambenu kompaniju, odluči li država prodati svoj udio.

‘Kao što smo i ranije u više navrata javno rekli, budućnost Podravke ovisi primarno o njenim postojećim dioničarima. Ukoliko dioničari Podravke odluče da je potrebno promijeniti model upravljanja kompanijom na način koji bi uključivao industrijskog strateškog partnera, Atlantic grupa bi bila zainteresirana preuzeti upravljanje Podravkom kao većinski vlasnik, pod pretpostavkom da država odluči privatizirati preostali udio u vlasništvu kompanije’, rekao je Vranković. (Tportal)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here