Gavrilović i PIK u utrci za preuzimanje Jadrankomerca

42

maloprodaja-konzum-trgovina-ftdNa javnoj se dražbi uskoro prodaje 66 posto dionica Jadrankomerca u stečaju

Iako je Jadrankomerc u stečaju devet punih godina, riječ je trenutačno najuspješnijem poslovnom subjektu koji je krajem prošle godine na računima imao 11,5 milijuna kuna, dok mu je ukupna imovina procijenjena na gotovo 130 milijuna kuna.

Za dva tjedna, točnije 11. svibnja, održat će se javna dražba na kojoj će crikvenički Jadrankomerc nad kojim je prije devet godina, polovicom svibnja 2001. godine Trgovački sud u Rijeci otvorio stečajni postupak, dobiti novog vlasnika većinskog paketa 66 posto dionica.

Riječ je o ukupno 86.349 dionica Hrvatskog fonda za privatizaciju koji je odredio početnu nominalnu cijenu 50 eura po dionici, odnosno 4.317.450 eura (oko 31 milijuna kuna) za cijeli udjel u vlasništvu. Pravo sudjelovanja na dražbi imaju samo trgovačka društva čija je osnovna djelatnost trgovina, a spekulira se su najozbiljniji konkurenti za preuzimanje PIK Vrbovec sa 16,6-postotnim udjelom u vlasništvu te Gavrilović sa 12,58 posto dionica.

Važnost preuzimanja Jadrankomerca proizlazi iz činjenice što to poduzeće sa 34 prodajna mjesta, od kojih je u zakupu Konzuma njih 18, praktično “drži” oko 80 posto cjelokupne trgovačke maloprodajne mreže na širem crikveničkom području uključujući tu i susjedni Novi Vinodolski te zaobalje.

Iako u stečaju devet punih godina, riječ je trenutačno najuspješnijem poslovnom subjektu koji je krajem prošle godine na računima imao 11,5 milijuna kuna, dok mu je ukupna imovina procijenjena na gotovo 130 milijuna kuna. (vecernji.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here