Kerum odustao od centra Joker u Vukovaru

29

Željko Kerum odustao je od obnove devastirane stare robne kuće Na-Ma u središtu Vukovara i otvaranja još jednog trgovačkog centra Joker te objekt prodao vinkovačkom poduzeću EURCO

kerum-midiIako su detalji o prodaji ruševnog objekta, posebice njegova cijena, jer je Kerum najavljivao da ništa ispod 10 milijuna kuna ne dolazi u obzir, ostali tajna, odluka o kupoprodaji koja se dogodila krajem prošlog tjedna potvrđena je i iz vinkovačke tvrtke, ali i iz vukovarske gradske uprave.

Vinkovčani najavljuju žuran početak radova na čišćenju objekta, a potom i njegovoj sanaciji i obnovi, a u Vukovaru vjeruju da će konačno biti riješeno pitanje jedne od najproblematičnijih ratnih ruševina. Naime, devastirana i djelomično zapaljena stara Na-Ma, godinama je pravo ruglo u središtu grada, mnogima koristi i kao javni toalet, a povremeno posluži i lokalnim skitnicama, mladima koji tamo konzumiraju alkohol ili čak i drogu. Svojedobno je iz Kerumove tvrtke najavljivano ulaganje od 12 milijuna eura za rekonstrukciju robne kuće, no očito je to bio preveliki zalogaj i za splitskog poduzetnika.

Željka Keruma na obećanje od prije nekoliko godina o obnovi robne kuće Na-Ma i izgradnji velebnog trgovačkog centra, po uzoru na slične objekte u Splitu i okolici, nakon pobjede na lokalnim izborima prošle godine podsjetio je njegov kolega i imenjak, gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

Nažalost, Kerum je odustao od projekta, pa se u priču umiješao treći imenjak – Željko Marić, direktor tvrtke EURCO, specijalizirane za rušenje objekata. Doduše, Vukovarci od trećeg Željka žele samo jedno – da bivšu robnu kuću ne sruši, nego je dovede u red i otvori reprezentativan prostor kakav je to Na-Ma nekad i bila. (Tportal)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here