Konzum uz Green City Project

66

green-city-project-ftdKonzum će uz redovnu povratnu naknadu za svaki komad povratne PET ambalaže donirati dodatnih 50 lipa za potrebe realizacije ovog projekta

Danas je u prostoru Super Konzum prodavaonice u Dubravi održana konferencija za medije kojom je najavljen Green City Project – najveći urbani eko event u regiji koji će se odvijati sve do 5. lipnja. Na konferenciji za medije projekt su predstavili g. Marko Lasić-Nered kao organizator, Jure Radoš, direktor prodaje i marketinga Konzuma koji je generalni pokrovitelj projekta te predstavnici ostalih pokrovitelja Karlovačke pivovare, Jadranskog osiguranja i C.I.O.S. grupe.

Konzum je upravo danas na Dan planete Zemlje započeo i sa realizacijom humanitarne akcije kojom će se donirati novčana sredstva za potrebe projekta „50 dana bioraznolikosti“. Konzum, koji je ujedno najveći otkupljivač ambalaže u Hrvatskoj na više od 260 lokacija, će na današnji dan za svaki komad povratne PET ambalaže uz redovnu povratnu naknadu koju isplaćuje donosiocu, donirati dodatnih 50 lipa za potrebe realizacije ovog projekta. Ujedno će se od sada u svim prodavaonicama Konzuma moći kupiti i nova eko vrećica izrađena od recikliranog materijala, koja komunicira Green City Project.

Cilj Green City Projecta je senzibilizirati hrvatsku javnost u segmentu zaštite okoliša te napraviti najveće eko događanje i inicijativu u regiji. U sklopu niza događanja predstavit će se ekološki odgovorne kompanije i tehnologije. Ujedno će se kroz svako pojedino događanje prikupljati sredstva kojima će se pomagati aktivnosti eko udruge te donirati sredstva u fond za bioraznolikost. Navedeni projekt ima i izninmno važnu edukativnu komponentu s ciljem obrazovanja mladih ljudi na temu ekologije.

24. 4. 2010. godine povodom Dana planete Zemlje, na Kvaternikovom trgu okupit će se deset najeminentnijih hrvatskih grafitera koji će oslikavati platna na temu ekologije, a svi posjetitelji moći će glasati za najbolje grafitersko ostvarenje. Stare novine ili plastična boca koja se odlaže u kontejner bit će ulaznica na događanje. U 11 sati Green Carpetom prošetat će naše najeminentnije manekenke u kreacijama Jelene Lasić koje su izrađene od nove Konzumove eko vrećice. Na Green carpetu Kvaternikovog trga pojavit će se i velik broj osoba iz javnog života koje će na taj način dati podršku ovom projektu (Damir Hoyka,Tatjana Jurić, Lana Banely, Mario Mlinarić, Mario Petreković, Lana Klingor, Boris Mirković). Sve okupljene zabavit će DJ eM Bee koji će se pobrinuti za odličnu atmosferu. Tvrtka C.I.O.S. predstavit će svoju inicijativu zbrinjavanja auto otpada te mogućnost besplatnog odvoza. Volonteri Zelene akcije predstavit će svoje ciljeve, a od svake prodane Heineken pive 2 kn će ići u fond za bioraznolikost, budući da je 2010. godina proglašena od UN-a godinom bioraznolikosti.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here