Ledo u 2009. ostvario rast dobiti od 13,33 posto

60

Tvrtka Ledo u prošloj je godini ostvarila neto dobit u iznosu od 101,35 milijuna kuna što predstavlja rast od 13,33 posto u odnosu na 2008. godinu, vidljivo je iz financijskog izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

ledo-logo1Ukupni su prihodi u prošloj godini iznosili 1,17 milijardi kuna i manji su u odnosu na prethodnu godinu za 2,17 posto. Ukupni su rashodi pali 3,76 posto na 1,04 milijardi kuna. Kako se navodi u međuizvještaju Uprave, osnovni razlog pada ukupnog prihoda su otežani uvjeti poslovanja u čitavom okruženju. Također, iz Leda poručuju da je porast dobiti posljedica racionalizacije poslovanja i ušteda na troškovima u prošloj godini.

“Zbog otežanih uvjeta poslovanja u okruženju, usporena je i naplata potraživanja. Stanje potraživanja od kupaca je za 4 posto veće od stanja potraživanja na kraju 2008. godine,ali je stanje obveza prema dobavljačima smanjeno za 5 posto. Osnovni razlog smanjenja obveza prema dobavljačima je smanjenje zaliha koje je rezultat optimalizacije zaliha i poboljšanja koeficijenta obrtaja artikala na zalihama”, dodaje se u međuizvještaju. (pd)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here