Odbor britanskog parlamenta kritizirao Kraftovo zatvaranje Cadburyjeve tvornice

45

kraft-cadburyOdbor je upozorio Kraft da u sljedeće dvije godine ne otpušta radnike i ne zatvara Cadburyjeve tvornice u Britaniji, koje je preuzeo u sklopu 11,7 milijardi funti vrijedne transakcije

Američki prehrambeni div Kraft nije postupio odgovorno i mudro kada je iznevjerio obećanje da neće zatvarati Cadburyjevu tvornicu u britanskom Somerdaleu nakon što je uspio kupiti tog britanskog proizvođača slatkiša, smatra nadležni odbor britanskog parlamenta.

Odbor je također upozorio Kraft da u sljedeće dvije godine ne otpušta radnike i ne zatvara Cadburyjeve tvornice u Britaniji, koje je preuzeo u sklopu 11,7 milijardi funti (17,7 milijardi dolara) vrijedne transakcije.

Kraft je obećao da će zadržati Cadburyjevu tvornicu u Somerdaleu kraj Bristola kada je priložio neprijateljsku ponudu za kupnju te tvrtke početkom 2009. ali je nakon realizacije transakcije odustao od obećanja, što je rezultiralo gubitkom 400 radnih mjesta u Cadburyju.

Odbor je upozorio Kraft da podrži shemu mirovinskog osiguranja zaposlenika Cadburyja, da upravlja Cadburyjem iz Britanije, očuva veze s proizvođačima kakaa i transparentno izloži planove za budućnost postojećih pogona i radnih mjesta u Britaniji. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here