Viro u prvom kvartalu ostvario dobit od 10,64 milijuna kuna

30

secer-viro-180Viro tvornica šećera u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario neto dobit u iznosu od 10,64 milijuna kuna, dok je u istom prošlogodišnjem razdoblju poslovao s gubitkom u iznosu od 7,84 milijuna kuna, navodi se u financijskom izvješću objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Iz tvrtke poručuju da ostvarena neto dobit prvenstveno je rezultat povećanja prihoda usljed postizanja boljih prodajnih cijena gotovih proizvoda na tržištu u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Isto tako, na ostvarenje rezultata značajno je utjecalo smanjenje ukupnih rashoda, a posebno financijskih rashoda za 13,46 miljuna kuna. Ostvareni ukupni prihod od 136,2 milijuna kuna veći je za 12,28 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Ostvareni ukupni rashodi od 125,56 milijuna kuna manji su za 2,77 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, a rezultat su značajnog smanjenja rashoda razdoblja, budući da ovogodišnja kampanja prerade sirovog šećera, za razliku od prošlogodišnje, nije počela u promatranom razdoblju te smanjenja vrijednosti zaliha vlastitih gotovih proizvoda od 43,7 milijuna kuna što je dovelo do povećanja ukupnih rashoda.

Troškovi osoblja smanjeni su za 21,64 posto zbog smanjenja ostvarenih sati rada.Troškovi amortizacije iznose 6,98 milijuna kuna i povećani su za 10 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, a do povećanja je došlo zbog amortiziranja novonabavljene opreme.  (pd)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here