Vodstvo Merkura dio grupe nudi Mercatoru?

60

merkur-ftd1Menadžeri slovenskog Merkura na čelu s Binetom Kordežom sve intenzivnije traže kupca za dio navedene grupacije koju su kupili u sklopu najvećeg menadžerskog preuzimanja u Sloveniji.

Kako piše slovenski Dnevnik.si, s obzirom da je Merkur u sve većim financijskim problemima, a Kordežu nije uspjela prodaja cijele kompanije, sada je vodstvo spremno Merkur prodati po dijelovima. Navodno, najvjerojatniji je scenarij po kojem bi menadžeri u svojem vlasništvu zadržali diviziju Mersteel, a maloprodajni dio Merkura i odjel Big Bang ponudili Mercatoru. Dnevnik.si također piše da bi u slučaju kupnje te dvije divizije Merkura, najveći slovenski trgovački lanac gotovo sigurno trebao odmah prodati Big Bang, jer bi su u suprotnom narušio pravila tržišne utakmice.

Slovenski Dnevnik je već pisao kako je Kordež prije nekoliko tjedana o prodaji Merkura pregovarao s nekim inozemnim ulagačima, no oni nisu pokazali interes. Kordež je na te napise u tisku reagirao priopćenjem u kojem je naveo da nije bilo pregovora o prodaje dijela ili cijele Merkur grupe. (poslovni.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here