Zvečevo povećalo dobit u prvom tromjesečju

28

Prehrambena industrija Zvečevo u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvarila neto dobit u iznosu od 1,29 milijuna kuna što predstavlja rast od 5,1 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, vidljivo je iz financijskog izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi

zvecevo-midiUkupni su prihodi u prva tri mjeseca 2010. porasli 17 posto na 47,9 milijuna kuna, dok su prihodi od prodaje povećani za 18,5 posto na 47,2 milijuna kuna. Kako se navodi u međuizvještaju poslovodstva, na domaćem je tržištu ostvareno 71 posto prihoda, a na inozemnom 29 posto. Glavna izvozna tržišta su BiH, Srbija, Makedonija, Slovenija , Jordan, te u manjim količinama SAD i neke zemlje zapadne Europe.

Ukupni rashodi Zvečeva su porasli 17,3 posto na 46,6 milijuna kuna. Poslovni rashodi u prvom tromjesečju u odnosu na isto lanjsko razdoblje povećani su za 18,4 posto. “Poslovni rashodi rasli su brže od poslovnih prihoda radi povećanja cijena energenata i nekih sirovina koji nisu ugrađeni u cijene gotovih proizvoda”, navodi se u međuizvještaju poslovodstva. (pd)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here