Akcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” u Vukovaru

72

Akcija “Kupujmo hrvatsko” održat će se u srijedu 26. svibnja od 9 do 13 sati na parkiralištu preko puta gradske tržnice u Vukovaru.

kupujmo_hrvatskoOve godine joj se pridružuje i zajednička akcija MINGORP-a, HGK i HOK-a “Vrijedne ruke” kojoj je cilj promovirati marljive ljude koji svojim umijećem, znanjem i skromnošću proizvode ekološke proizvode, suvenire, rukotvorine, tradicijske proizvode nastale u malim obrtima, zadrugama, obiteljskim gospodarstvima i malom poduzetništvu kako bi takvi proizvodi doprli do potrošača.

U promotivnoj prodaji kvalitetnih hrvatskih proizvoda nositelja znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, ali i proizvoda vrijednih ruku sudjelovat će 137 tvrtki, odnosno poduzetnika, a prigodni program će voditi Darko Janeš i Ivica Zadro.

Događanju će, uz ostale osobe iz javnog i društvenog života, prisustvovati i Željko Sabo, gradonačelnik Grada Vukovara, Nenad Jerković, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, obnovu i razvoj u Županiji Vukovarsko-srijemskoj i Vinka Ivanković, predsjednica ŽK Vukovar. U sklopu akcije održat će se i glazbeno-zabavni program u kojem će sudjelovati tamburaški sastav Srijemci iz Berka, a prisustvovat će brojne osobe iz estrade, među kojima i Šima Jovanovac i Srđan Ćuk – General Woo.

Akcija “Kupujmo hrvatsko” nastoji promovirati kvalitetne domaće proizvode, nosioce znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, s ciljem osvješćivanja važnosti kupovine takvih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva, ali i očuvanju našeg nacionalnog identiteta. Znakovi kvalitete jamče kvalitetu proizvoda, osiguravaju im lakši proboj na svjetska tržišta te ulijevaju povjerenje potrošačima. Znak “Hrvatska kvaliteta” do sada je dobilo 228 proizvoda, dok znak “Izvorno hrvatsko” nosi 108 proizvoda. Ove godine se manifestaciji pridružila i zajednička akcija MINGORP-a, HGK i HOK-a “Vrijedne ruke” koja nastoji promovirati proizvode i proizvođače vrijednih ruku koji svojim radom, znanjem i umijećem pridonose razvoju različitosti hrvatskoga gospodarstva, a istodobno ostvaruju dobrobit za sebe i svoju obitelj.

-Ovim putem pozivamo građane da nam se pridruže u Vukovaru i pogledaju ponudu kvalitetnih hrvatskih proizvoda. Kupovati domaće kvalitetne proizvode je važno, posebice u vrijeme globalne gospodarske krize kad odabirom takvih proizvoda štitimo svoje radno mjesto, pomažemo svojoj i drugim obiteljima, razvijamo domaće gospodarstvo, osiguravamo sadašnje i buduće mirovine te prosperitet budućih generacija, a ponajprije budućnost našoj djeci, rekla je koordinatorica akcije “Kupujmo hrvatsko” i direktorica Sektora za trgovinu HGK Milica Rakuša-Martulaš. Akcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” samo su dvije u nizu aktivnosti koje Hrvatska gospodarska komora provodi kako bi promicala interese hrvatskoga gospodarstva, napomenula je Rakuša-Martulaš.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here