Cromaris na najvećem međunarodnom sajmu morske hrane

Na sajmu „European seefood exposition“ u Bruxellesu nastupilo je oko 1600 izlagača iz 140 zemalja

cromaris1Na najvećem međunarodnom sajmu morske hrane „European seefood exposition“, koji se već sedmu godinu zaredom održava u Bruxellesu, hrvatska tvrtka Cromaris je predstavila je, osim svježe ribe i svježe očišćene pakirane ribe, i svoj novi asortiman delikatesnih dimljenih i mariniranih proizvoda – brancina i orada.

Modernom ambalažom i atraktivnim dizajnom, Cromarisovi proizvodi privukli su veliku pozornost posjetitelja koji su putem degustacije imali prigodu uvjeriti se u kvalitetu proizvoda, navodi se u priopćenju.

„European seefood exposition“ mjesto je predstavljanja i okupljanja glavnih svjetskih operatora iz ribarskog sektora. Ove je godine, od 27.-29. travnja, na sajmu nastupilo oko 1600 izlagača iz 140 zemalja svijeta.

Cromaris je nastupio na zajedničkom štandu Hrvatske gospodarske komore, uz još osam hrvatskih tvrtki.

Istodobno s ESE 2010. održao se i sajam Seafood Processing Europe posvećen opremi, materijalima i tehnologiji u industriji morske hrane.

Tvrtka Cromaris posluje u sastavu Adris grupe, a osnovana je u listopadu 2009. godine udruživanjem četiri tvrtke za uzgoj i preradu ribe u sastavu Adris grupe – Cenmar, Marimirna, Marikultura Istra i Bisage-Nit.

U četiri uzgajališta i mrjestilištu u Ninu proizvodi 60 posto domaćeg uzgoja orada i brancina te 90 posto ukupno proizvedene riblje mlađi u Hrvatskoj. Više od 50 posto prodaje ostvaruje u izvozu, a tvrtka je i nositelj certifikata za proizvodnju ribe, koja je sastavni dio dječje hrane.

Cromaris je nedavno potpisao ugovor o nabavi opreme za uzgoj i preradu ribe s AKVA Group ASA iz Norveške, vodećim svjetskim proizvođačem tehnologije u akvakulturi. Realizacija ugovora u iznosu od 6,8 milijuna eura, kojim će Cromaris dobiti najmoderniju tehnologiju i tehničku podršku za uzgoj ribe, predviđena je do 2012. godine. Cromaris će se time svrstati među najkonkurentnije proizvođače bijele ribe na Mediteranu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *