Cromaris na najvećem međunarodnom sajmu morske hrane

26

Na sajmu „European seefood exposition“ u Bruxellesu nastupilo je oko 1600 izlagača iz 140 zemalja

cromaris1Na najvećem međunarodnom sajmu morske hrane „European seefood exposition“, koji se već sedmu godinu zaredom održava u Bruxellesu, hrvatska tvrtka Cromaris je predstavila je, osim svježe ribe i svježe očišćene pakirane ribe, i svoj novi asortiman delikatesnih dimljenih i mariniranih proizvoda – brancina i orada.

Modernom ambalažom i atraktivnim dizajnom, Cromarisovi proizvodi privukli su veliku pozornost posjetitelja koji su putem degustacije imali prigodu uvjeriti se u kvalitetu proizvoda, navodi se u priopćenju.

„European seefood exposition“ mjesto je predstavljanja i okupljanja glavnih svjetskih operatora iz ribarskog sektora. Ove je godine, od 27.-29. travnja, na sajmu nastupilo oko 1600 izlagača iz 140 zemalja svijeta.

Cromaris je nastupio na zajedničkom štandu Hrvatske gospodarske komore, uz još osam hrvatskih tvrtki.

Istodobno s ESE 2010. održao se i sajam Seafood Processing Europe posvećen opremi, materijalima i tehnologiji u industriji morske hrane.

Tvrtka Cromaris posluje u sastavu Adris grupe, a osnovana je u listopadu 2009. godine udruživanjem četiri tvrtke za uzgoj i preradu ribe u sastavu Adris grupe – Cenmar, Marimirna, Marikultura Istra i Bisage-Nit.

U četiri uzgajališta i mrjestilištu u Ninu proizvodi 60 posto domaćeg uzgoja orada i brancina te 90 posto ukupno proizvedene riblje mlađi u Hrvatskoj. Više od 50 posto prodaje ostvaruje u izvozu, a tvrtka je i nositelj certifikata za proizvodnju ribe, koja je sastavni dio dječje hrane.

Cromaris je nedavno potpisao ugovor o nabavi opreme za uzgoj i preradu ribe s AKVA Group ASA iz Norveške, vodećim svjetskim proizvođačem tehnologije u akvakulturi. Realizacija ugovora u iznosu od 6,8 milijuna eura, kojim će Cromaris dobiti najmoderniju tehnologiju i tehničku podršku za uzgoj ribe, predviđena je do 2012. godine. Cromaris će se time svrstati među najkonkurentnije proizvođače bijele ribe na Mediteranu

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here