EBRD ulaže 40 milijuna eura u Avenue Mall Osijek

27

avenue-mall-osijek-ftdEBRD u izgradnji GTC shopping centra u Osijeku sudjeluje s financijskim paketom od 40 milijuna eura i ulazi u 20-postotno vlasništvo u projektu

Predstavnici Europske banke za obnovu i razvoj i GTC Grupe potpisali su u petak u Zagrebu ugovor o zajedničkom ulaganju u projekt Avenue Mall u Osijeku. EBRD u projektu sudjeluje s financijskim paketom od 40 milijuna eura. Od toga, jedan dio je iznos kojim će EBRD ući u 20-postotno vlasništvo projekta, a drugi dio je kredit u kojemu EBRD daje 50 posto, a ostatak Raiffeisen Zentralbank Österreich.

Ukupna vrijednost projekta je oko 55 milijuna eura, a trgovački centar u Osijeku trebao bi biti otvoren početkom 2011. godine.

“Posebno me raduje što će Osijek ovim projektom dobiti 600 novih radnih mjesta, jer nam je upravo zapošljavanje na prvome mjestu kada se radi o investicijama u srednjoj i južnoj Europi”, rekao je Alian Pilloux, direktor EBRD-a za industriju, trgovinu i poljoprivredu, koji je naglasio da se radio o trgovačkom centru najviše klase, projektiranom prema najvišim standardima koji jamče štednju energenata i očuvanje okoliša.

Direktorica EBRD-a za Hrvatsku Charlotte Ruhe rekla je kako je inače običaj da se ugovor potpisuje u gradu u kojem se i realizira projekt, no zbog godišnje skupštine EBRD-a Zagreb je ovih dana financijska metropola Europe. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here