Harrods prodan za 1,7 milijardi eura tvrtki iz Katara

18

harrods-midiRobna kuća Harrods prodana je za otprilike 1,7 milijardi eura. Vlasnik Mohammed Al Fayed ekskluzivnu robnu kuću prodao je tvrtki iz Katara Qatari Holdings. Fayed, poznat i kao otac zaručnika princeze Diane, Harrods je kupio 1985. godine za 715 milijuna eura, javlja BBC.

Harrods se prostire na 90.000 metara kvadratnih i ima više od 330 odjela. Moto je robne kuće osnovane 1851. Omnia Omnibus Ubique – Sve stvari za sve ljude, svugdje. U Harrodsu godišnje kupuje 15 milijuna ljudi.

Osim trgovine, Fayed je vlasnik nogometnog kluba Fulham. Deset je godina pokušavao dokazati kako smrt njegova sina i Diane nije nesreća. Iako živi u Velikoj Britaniji nekoliko mu je puta odbijen zahtjev da dobije državljanstvo te zemlje.

Nakon toga je platio dvojici konzervativnih zastupnika da postave pitanje o njegovom državljanstvu u parlamentu. To je poslije i javno priznao pa su obojica posramljeni odstupili s dužnosti.

Zapečatio je i političku karijeru ministra Jonathana Aitkena, koji je morao dati ostavku nakon što je Fayed otkrio da je besplatno odsjedao u hotelu Ritz u Parizu u isto vrijeme kada i saudijski trgovci oružjem.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here