Hrvatska vina na sajmu u Londonu

55

london_wine_fair_10 ftdNa sajmu će zajedno izlagati dvadeset i troje hrvatskih proizvođača vina

U organizaciji Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo i Sektora trgovine Hrvatske gospodarske komore te u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja na sajmu vina “London wine fair” u Londonu će se od 18. do 20. svibnja predstaviti najbolja hrvatska vina i vinari.

Na 117 četvornih metara u južnom paviljonu na štandu K62 zajedno će izlagati 23 tvrtke odnosno proizvođači vina Agrokorvina, Arman, Badel 1862, Degrassi, Divine, Enjingi, Feravino, Izvori života, Jujević vina, Korta Katarina, Kozlović, Krauthaker, Kutjevo, Matić, PZ Cerine, Gospoja Toljanić, Suha punta, Trapan vina, Vina Matošević, Vina Roxanich, Vinarija Zdjelarević i Zlatan otok.

Posljednji dan sajma, 20. svibnja u 10.30 sati će se održati predavanje “Masterclass”  na kojemu će vinski stručnjak Saša Špiranec uz  potporu Anthonyja Rosea, jednog od najcjenjenijih vinskih kritičara Velike Britanije, predstaviti Hrvatsku kao vinsku regiju. Sama organizacija “Masterclassa” te činjenica da se Hrvatska predstavlja zajedno s ostalim svjetskim poznatim vinskim regijama koje također održavaju predavanja, kao što su Španjolska, Bordeaux i Italija, veliki je uspjeh. Fokus prezentacije je na predstavljanju glavnih vinskih regija i sorata.

“London wine fair” vodeći je međunarodni sajam vina na kojem se tradicionalno susreću posjetitelji te vodeći svjetski proizvođači i distributeri, a izlagači predstavljaju kompletan pregled svjetskog tržišta.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here