Ivica Todorić najavio 200 milijuna eura vrijednu greenfield investiciju u Rusiji

89

Čelnik Agrokora najavio i skoro refinanciranje kratkoročnih obveza

ivica-todoricKoncern Agrokor realizirat će 200 milijuna eura vrijednu greenfield investiciju u Rusiji do kraja godine.

Najavio je to investitorima predsjednik Uprave Agrokora Ivica Todorić  na panel diskusiji posvećenoj konkurentnosti u okviru godišnje konferencije Europske banke za obnovu i razvoj u Zagrebu. Otkrivajući tek manje detalje Todorić je rekao da se radi o investiciji u proizvodnju mesa na lokaciji 200 kilometara udaljenoj od Moskve. Osim velike investicije, Todorić je najavio vrlo skoro refinanciranje dijela Agrokorovih obveza.

“Ugovori su gotovi i u sljedeća dva tjedna refinancirat ćemo 150 milijuna eura kratkoročnih obveza. Cilj nam je zamijeniti kratkoročne obveze dugoročnima”, istaknuo je čelni čovjek koncerna. Cijenu refinanciranja nije želio otkrivati dok se transakcija i formalno ne zaključi. “Agrokor se u regiji izborio za zavidnu poziciju, no u idućih 10 godina Agrokor će se promijeniti jednako snažno kao što se promijenio i u proteklih deset.

Govoreći s čime će se kompanije susresti nakon ulaska u Europsku uniju, predsjednik Uprave Agrokora kazao je: “Mi smo već barem deset godina u EU jer je naše tržište potpuno otvoreno. U zemljama tranzicije još ima uzašno puno problema, no Agrokor se s njima može nositi i u budućnosti se vidimo s mogućim značajnim tržišnim iskorakom”. (poslovni.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here