Mercator preuzima Merkur

31

merkur-ftd2Najveći slovenski trgovački lanac Mercator potpisao je u srijedu pismo namjere prema kojemu će u roku od dva mjeseca, nakon provedenog dubinskog pregleda, preuzeti sve trgovine tehničkom robom tvrtke Merkur

Pismo o namjeri potpisali su direktor Mercatora Žiga Debeljak i direktor Merkura Bine Kordež u ime dioničarske skupine Merfin koju većinom čini “Merkurov” poslovni menadžment. Mercator namjerava financirati operaciju dokapitalizacijom, a realizacijom dogovora preuzeo bi 44 Merkurove trgovine tehničkom robom, od kojih se 32 nalaze u Sloveniji.

Slovenski mediji navode da je Kordež kao vodeći u skupini menadžera koja je prethodnih godina izvršila menadžerski otkup Merkura bio prisiljen na ovaj potez zbog velikog pada prometa, smanjene likvidnosti i teškoća u servisiranju oko pola milijarde eura bankarskih kredita kojima se prethodnih godina opteretio Merfin.

Konačno preuzimanje Merkura od strane Mercatora (koji i sam ima tehnički prodajni sektor) trebao bi pregledati i odobriti slovenski državni regulator za zaštitu konkurencije, kako bi se zajamčilo da neće doći do trgovačkog monopola u sektoru prodaje tehničke robe, javili su danas slovenski mediji. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here