Mercator u prvom kvartalu povećao dobit za 3,1 posto

23

Slovenski trgovački lanac zabilježio je u prvom tromjesečju rast neto dobiti za 3,1 posto, dok su mu prihodi porasli 3,9 posto na 637,2 milijuna eura, pokazuju podaci iz poslovnog izvješća objavljenog na Ljubljanskoj burzi

mercator-midi-pulaGrupa Mercator ostvarila je u prvom ovogodišnjem kvartalu neto dobit od 6,65 milijuna eura što je 3,1 posto više u odnosu na 6,45 milijuna eura profita u istom lanjskom razdoblju, pokazuju podaci iz financijskog izvješća koje je kompanija objavila na Ljubljanskoj burzi.

Istovremeno, zabilježeni su prihodi od 637,2 milijuna eura ili 3,9 posto više u odnosu na godinu ranije, a čak 36 posto ukupnih prihoda Grupa je ostvarila na inozemnim tržištima. Uz stvarne tečajeve, rast je u odnosu na isto razdoblje protekle godine 3,2-postotan, priopćeno je iz najveće slovenske trgovačke tvrtke.

Kako kažu, pozitivno je na rezultate poslovanja u prvom tromjesečju, utjecalo preuzimanje trgovačke djelatnosti hrvatskog Getroa i lanjske investicije u maloprodajnu mrežu.

Grupa je u promatranom razdoblju realizirala 32,8 milijuna eura investicija u osnovna sredstva čime je obuhvaćenoo 122.712 četvornih metara bruto trgovačkih prostora, a od čega se najviše odnosi na strateško povezivanje s hrvatskim Getro-om. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here