Mlinar ostvario 902.000 kuna dobiti

24

U istom lanjskom razdoblju tvrtka je ostvarila gubitak od 2,3 milijuna kuna

mlinar-trgovinaTvrtka Mlinar koja se bavi proizvodnjom i prodajom pekarskih proizvoda u prvom je tromjesečju ove godine ostvarila 902.000 kuna dobiti, za razliku od istog razdoblja lani kada je ostvaren gubitak od 2,3 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi Mlinara ostvareni su u iznosu 41,5 milijuna kuna, što je pad od 31,5 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su smanjeni 30,6 posto, na 40,17 milijuna kuna.

Mlinar je u promatranom razdoblju smanjio i ukupne rashode za 35,4 posto, na 40,6 milijuna kuna.

Pad prihoda i rashoda posljedica je koncentriranja na glavni biznis – pekarstvo i vlastitu maloprodaju te napuštanje mlinskog biznisa koji je u prošloj godini imao udio 25 – 30 posto u ukupnoj prodaji, navodi se u pojašnjenju poslovnih rezultata.

U prvom tromjesečju ove godine društvo je uložilo u investicije 18,86 milijuna kuna, i to prvenstveno u preuređenje i otvaranje novih prodajnih mjesta te pekarsku opremu.

U tvrtki napominju kako je likvidnost otežana, a potrebe za novčanim sredstvima održavaju naplatom potraživanja kroz vlastitu maloprodajnu mrežu i ugovaranjem bankarskih kredita. (H)

1 COMMENT

  1. Looking around I like to surf in viuroas places on the internet, regularly I will go to Stumble Upon and read and check stuff out

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here