Ni nakon četiri mjeseca nema natječaja za prodaju Dalmacijavina

18

dalmacijavinoIako iz Vladinih krugova uvjeravaju da je selidba pogona započela i da će biti završena do kraja srpnja, u Dalmacijavinu kažu da proces zapravo stoji zato što HFP nema novca

Gotovo puna četiri mjeseca prošlo je otkad je Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju prihvatio uvjete za prodaju 80 posto dionica splitskog Dalmacijavina koje je potom zbog vrijednosti temeljnoga kapitala tvrtke i prodaje pod posebnim uvjetima morala još potvrditi Vlada.

Natječaj nije raspisan niti ga je potvrdila Vlada, a ispostavilo se da je osim privatizacije zapelo i najavljeno preseljenje proizvodnje i upravne zgrade iz splitske luke na novu lokaciju u Sjevernu luku. Ta su se dva procesa, kako je bilo zamišljeno u Hrvatskom fondu za privatizaciju, trebala odvijati istodobno kako bi novi vlasnik pogone preuzeo na novoj adresi. Dok se iz izvora bliskih HFP-u kašnjenje objave natječaja za privatizaciju i dalje opravdava nepotpisivanjem sporazuma o izvlaštenju 15,5 četvornih metara javnoga pomorskog dobra u splitskoj gradskoj luci i njegova prijenosa na državu, u Dalmacijavinu tvrde da je sporazum potpisan. Suglasnost za potpisivanje sporazumu je dala i premijerka Jadranka Kosor, a u ime državnih institucija – HFP-a, Državnog odvjetništva RH i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture – potpis je s Upravom Dalmacijavina na sporazum stavio ministar Božidar Kalmeta početkom svibnja.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here