Promocija europskih proizvoda putem ”Made In” i znakova kvalitete

19

Hrvatska ima nedovoljno izvoznih proizvoda, stoga je potrebno razvijati nove i pronaći svoju nišu na svjetskom i europskom tržištu

kupujmo_hrvatskoU organizaciji Hrvatske gospodarske komore te u suradnji s Unioncamere del Veneto  u srijedu, 26. svibnja je u sklopu Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva u Predstavništvu HGK u Bruxellesu održana konferencija ”Promocija europskih proizvoda kroz ”Made In” i znakova kvalitete”.

Na konferenciji se razgovaralo o problematici utvrđivanja pravila podrijetla industrijskih proizvoda unutar Europske unije te o potrebama i očekivanjima država kandidata s obzirom na navedenu problematiku, kao i o važnosti podrijetla i kvalitete proizvoda prilikom izvoza. Konferencija je okupila više od 60 predstavnika europskih institucija, talijanskih i hrvatskih državnih institucija, industrijskog sektora, predstavnika udruga potrošača, Eurochambresa te europskih komora, regija i gradova u Bruxellesu.

„Hrvatska je relativno mala zemlja koja želi biti prepoznata po svojim ljepotama, dobrim i vrijednim ljudima, stabilnoj demokraciji i uspješnoj ekonomiji. Hrvatska ima nedovoljno izvoznih proizvoda, stoga je potrebno razvijati nove i pronaći svoju nišu na svjetskom i europskom tržištu – što nije lako. Jedan od načina postizanja tih ciljeva je proizvodnja i promocija kvalitetnih hrvatskih proizvoda.  Ovom Konferencijom želimo predstaviti aktivnosti Hrvatske gospodarske komore u promociji hrvatskih proizvoda te pokazati pozitivan učinak poslovnih rezultata proizvoda koji nose znak hrvatske kvalitete.“ rekla je Dragica Martinović, direktorica Predstavništva HGK u Bruxellesu.

Trpimir Župić, direktor Centra za kvalitetu HGK predstavio je projekt vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda oznakama ”Izvorno hrvatsko” i ”Hrvatska kvaliteta” te projekt “BeCROative” s naglaskom na stvaranju konkurentnosti hrvatskih prozoda na međunarodnom tržištu  te poticanju domaće proizvodnje. Bilo je riječi i o ulozi HGK u promociji hrvatskih proizvoda i potpori pri izvozu hrvatskih industrijskih proizvoda.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here