TDR proglašen najboljim hrvatskim izvoznikom u BiH

13

tdr-ftd-adrisTDR je proglašen najboljim hrvatskim izvoznikom u Bosnu i Hercegovinu. Nagradu “Zlatni ključ” koju dodjeljuje udruga Hrvatski izvoznici na svečanosti u Zagrebu primio je član Uprave TDR-a, Josip Lozančić

U kategoriji najbolji izvoznik u BIH, uz TDR, bili su nominirani Karlovačka pivovara i Dukat. Svečanost dodjele nagrada održana je u sklopu 5. konvencije hrvatskih izvoznika, organizirane pod visokim pokroviteljstvom Vlade RH i u nazočnosti premijerke Jadranke Kosor.

Kako se navodi u priopćenju, TDR je vodeći proizvođač cigareta u jugoistočnoj Europi s prodajom većom od 12 milijardi cigareta godišnje. U prošloj godini TDR je ostvario prihod od 231 milijun eura. Više od 6,6 milijardi komada cigareta TDR je u 2009. godini izvezao na strana tržišta, a više od 50 posto svoje prodaje ostvaruje na inozemnim tržištima.

Na bosansko-hercegovačkom tržištu TDR je prisutan sa svojim brandovima Ronhill, Avangard, MC, Walter Wolf, Filter 160 i York. S godišnjom prodajom, koja premašuje 3 milijarde komada cigareta i prihodima većim od 40 milijuna eura, TDR drži vodeće mjesto na duhanskom tržištu Bosne i Hercegovine, poručuju iz kompanije.

BiH je jedno od najvažnijih hrvatskih izvoznih tržišta na kojem su hrvatske kompanije u prošloj godini izvezle roba i usluga u vrijednosti od 7,09 milijardi kuna, što je 12,85 posto ukupnog izvoza.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here