Zvijezda i Agrolaguna na Tjednu maslinovih ulja u Splitu

37

Festival koji promiče kulturu uživanja u maslinovom ulju manifestacija je na kojoj je posjetiteljima prikazano i nekoliko apsolutnih noviteta
ol-istria-mala-boca-picholiol-istria-mala-boca-ascolanol-istria-mala-boca-picholiNa tjednu maslinovog ulja koji se upravo održava u Splitu svoja je ulja predstavila Zvijezda d.d. ekstra djevičanskom maslinovim uljem domaćih maslinika i OL Istria novim brandom Agrolagune koji obuhvaća bogati asortiman od ekstra djevičanskog maslinovog ulja do sortnih maslinovih ulja.

Festival koji promiče kulturu uživanja u maslinovom ulju manifestacija je na kojoj je posjetiteljima prikazano i nekoliko apsolutnih noviteta poput posebnog menija s maslinovim uljima, interaktivne radionice novinara, vrhunskih kuhara i vodećih hrvatskih maslinara pod nazivom „Sljubljivanje maslinovih ulja i dalmatinskih specijaliteta“.

Svi koji brinu o zdravlju i zdravoj prehrani uživat će u nutricionističkom predavanju pod nazivom „Uloga maslinovog ulja u mediteranskoj prehrani“, dok će maslinari na predstavljanjima projekata saznati vrijedne informacije o kreditiranju i kako doći do certifikata potrebnog za proizvodnju nakon ulaska u EU.

Asortiman OL Istria maslinovih ulja čine mješavine sorti maslinovih ulja kao i sortna ulja Ascolana, Pendolino i Picholine, a na tržištu se po prvi puta nalazi i maslinovo ulje iz ekološkog uzgoja proizvedeno u skladu sa Zakonom o ekološkoj proizvodnji kojim se nadzire cjelokupni proces proizvodnje od uzgoja do prerade maslina.

OL Istria sortna maslinova ulja na tržištu se nalaze u pakiranju od 250 ml, a ekstra djevičansko maslinovo ulje u pakiranjima od 250 ml, 500 ml i 750 ml.

Spomenuta ulja svoju su kvalitetu potvrdila i ove godine sa 13 zlatnih medalja na raznim manifestacijama u Hrvatskoj i Italiji. Od posebnih priznanja treba istaknuti diplomu za najbolje ekstra djevičansko maslinovo ulje ocijenjeno među uzorcima uzetim iz trgovine.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here