Badel 1862 namjerava udvostručiti izvoz u Kinu

42

vino-kina-ftd-3Tijekom proteklih pet mjeseci Badelovci su kineskim kupcima već prodali 70.000 butelja za 200.000 eura

Na IX. međunarodnom sajmu robe široke potrošnje u kineskom gradu Ningbo u pokrajini Zhejilang od 8 do 11. lipnja među 45 hrvatskih tvrtki koje će promovirati stotinjak proizvoda bit će i Badel 1862 koji u Kinu izvozi od 2008.

Tijekom proteklih pet mjeseci Badelovci su kineskim kupcima već prodali 70.000 butelja za 200.000 eura. Do kraja 2010. namjeravaju izvesti još 130.000 butelja. Kinezi najviše kupuju kvalitetno crveno vino vinarije Svirče – Plavac Hvar te kvalitetna vina Graševinu Križevci i Rose Benkovac ali i vrhunska Ivan Dolac Hvar i Postup Pelješac.

Sva vina vizualno su prilagođena lokalnom tržištu, etikete na poleđini boce su slikovne prema tradiciji kineskog pisma kako bi proizvod maksimalno približili kupcima, dok su prednje etikete i vina originalna. Fokus je stavljen na crvena vina jer su posebno tražena od kineskih potrošača.

Kina je vrlo specifično tržište, sezona vina traje od lipnja do ožujka, no potrošnja je najveća u veljači kada slave Novu godinu. Kinezi sve više piju vino, ono zapravo postaje pitanje prestiža. Stoga je veliki izazov za sve proizvođače da se što prije pozicioniraju i Kinezima prenesu tradicionalne navike vezane uz vino. Radi se o naciji koja s iznimnom znatiželjom upija određena iskustva zapada i to radi sa velikom dozom poštovanja.

Badel će na ovotjednom sajmu u Ningbou ponuditi i cjelovit asortiman Vigor votki čija je etiketa također prilagođena kineskom tržištu. U kompaniji imaju velika očekivanja od budućeg izvoza i vina i jakih alkoholnih pića na to dalekoistočno tržište. Naime, kroz 2008.-2009. Badel je u Kinu plasirao 110.000 butelja vina dok će ove godine udvostručiti taj rezultat.

Badel vinograde ima na 900 hektara. Godišnje proizvede oko 6,5 milijuna litara vina. Prihod od prodaje vina na domaćem tržištu u 2009. iznosio je 110 milijuna kuna dok je u izvozu ostvareno 1,7 milijuna eura. (poslovni.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here