Četiri ponude za Droga Kolinsku – među njima i Atlantic

52

droga-kolinska-ftd1Prema informacijama ljubljanskog Dnevnika vlasnik Droga Kolinske koparski Istrabenz zaprimio je četiri obvezujuće ponude, a među njima je i hrvatske Atlantic Grupe, a preostale tri su od investicijskih fondova – Mid Europa partners, Advent i Warburg Pincus

Prema informacijama ljubljanskog Dnevnika vlasnik Droga Kolinske koparski Istrabenz zaprimio je četiri obvezujuće ponude, a među njima je i hrvatske Atlantic Grupe.

List piše kako su preostale tri ponude od investicijskih fondova – Mid Europa partners, Advent i Warburg Pincus. Doduše, predsjednik Uprave Istrabenza Tomaž Berločnik odbio je komentirati informacije Dnevnika dok se natječaj ne završi.

Inače, list piše kako će ključ odabira novog vlasnika, osim visine cijene, biti i dokapitalizacija. Stoga Dnevnik kao buduće vlasnike vidi jedan od tri fonda jer bi Atlantic većinu troškova preuzimanja Droga Kolinske prebacio na slovensku tvrtku, iako njihovi izvori u Tedeschijevoj kompaniji kažu kako bi za Droga Kolinsku potražili kredit kod Europske banke za obnovu i razvoj. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here