Jednom kunom do donacije od 168.000 kuna

23

Spektakularnim koncertom na zagrebačkoj Šalati završena humanitarna akcija „Djeca leptiri trebaju krila“ za oboljele od bulozne epidermolize

debra-donacijaTromjesečna humanitarna kampanja „Djeca leptiri trebaju krila“, koju su sa Udrugom Debra pokrenule tvrtke Procter & Gamble i Konzum, završila je u utorak, 15. lipnja 2010. godine, istoimenim koncertom te uručenjem prikupljenih sredstava gospođi Vlasti Zmazek, predsjednici Udruge Debra. Od prodaje Procter & Gamble proizvoda iz Sensitive linije u prodavaonicama Konzuma, odnosno odvajanjem jedne kune od svakog prodanog proizvoda, za Udrugu Debra prikupljeno je 168.000 kuna. Taj je iznos iskorišten za kupnju neophodnog automobila Opel Zafira kao i za rehabilitaciju oboljelih od bulozne epidermolize. Ček na iznos od 100.000 kuna prikupljenih od prodaje ulaznica kao i ključeve automobila Opel Zafira Vlasti Zmazek uručile su Ivona Janjić, direktorica Sektora marketinga Konzuma i Martina Šafarić, voditeljica marketinga za ključne kupce P&G-a za Hrvatsku i Sloveniju. Navedeni iznos od 100.000 kuna namijenjen je podršci za funkcioniranje udruge Debra, održavanju stana u kojem odsjedaju djeca leptiri i njihove obitelji kada iz drugih gradova dolaze na liječenje u Zagreb te za podršku obiteljima oboljelih.

„Mi u udruzi Debra smo veoma zahvalni svim sudionicima humanitarne kampanje ‘Djeca leptiri trebaju krila’, posebno tvrtkama Procter & Gamble i Konzum, izvođačima koji su nastupili na koncertu kao i svim ljudima koji su pokazali razumijevanje i suosjećanje za oboljele od ove teške bolesti. Nadam se da ćemo i ubuduće postizati ovakve rezultate“, izjavila je predsjednica udruge Debra, Vlasta Zmazek.

Na oduševljenje okupljene publike, svoj doprinos humanitarnoj kampanji „Djeca leptiri trebaju krila“, u prikupljanju sredstava za oboljele od bulozne epidermolize, dali su i glazbeni umjetnici: članovi sastava Živa legenda i Zatvor čiji je bubnjar Petar Ramljak dijete leptir, Franka Batelić, Luka Nižetić, Neno Belan, Massimo, Tony Cetinski i bend kao i voditeljica programa na koncertu Iva Šulentić.

Bulozna epidermoliza teška je genetska bolest, čija je posljedica krhka i ranjiva koža poput leptirova krila. Djecu leptire i običan dodir može boljeti i stvoriti im novo oštećenje. Svakodnevnica za oboljele od te teške bolesti znači nove rane, nova previjanja, konstantnu bol, kirurške zahvate te stalnu ovisnost, pomoć, njegu i pratnju drugih, što utječe na život cijele obitelji. U Hrvatskoj ima 50 obitelji, čiji su članovi pogođeni tom bolešću, a prema statistikama se u prosjeku rađa jedno dijete leptir na 17.000 rođenih.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here