Predstavljeno prvo Izvješće o održivosti Karlovačke pivovare

21

Izvješće o održivosti Karlovačke pivovare u prvom dijelu sadrži pregled pivske industrije u Hrvatskoj te zanimljive podatke proizašle iz studije socijalno-gospodarskog učinka Karlovačke pivovare na lokalnu zajednicu

monique-peters1Karlovačka pivovara danas je predstavila prvo Izvješće o održivosti, kao dio predanosti Pivovare konstantnim  poboljšanjima u području korporativne društvene odgovornosti. Ovo sveobuhvatno Izvješće uključuje opise najvažnijih programa i aktivnosti Karlovačke pivovare tijekom 2009. godine u 3 glavne dimenzije: ekonomskoj, društvenoj i dimenziji zaštite okoliša.

„Održivost za nas znači smanjenje negativnog i povećanje pozitivnog utjecaja naše tvrtke i brandova na okolinu u kojoj poslujemo. Mi smo zdrav gospodarski subjekt te sastavni dio naše lokalne zajednice i Republike Hrvatske, i takvim želimo ostati. Održivost podrazumijeva gledanje unaprijed, u budućnost – činiti i poslovati dobro danas, ali i sutra“, izjavila je predsjednica uprave Karlovačke pivovare Monique Peters prilikom predstavljanja Izvješća.

Izvješće o održivosti Karlovačke pivovare u prvom dijelu sadrži pregled pivske industrije u Hrvatskoj te zanimljive podatke proizašle iz studije socijalno-gospodarskog učinka Karlovačke pivovare na lokalnu zajednicu, koja je provedena početkom 2010. Između ostalog, rezultati studije pokazali su da je ukupan broj radnih mjesta koja su na neki način povezana s Karlovačkom pivovarom (uključujući njene poslovne partnere i dobavljače) čak 5.500. Konkretnije,  to znači da svako radno mjesto u pivovari vodi do 14 novih radnih mjesta.

Dimenzija zaštite okoliša uključuje pregled utjecaja pivovare na okoliš te aktivnosti i programe koje je Pivovara poduzela tijekom prošle godine u području zaštite okoliša. Uspješna certfikacija prema normi ISO 14001 (koja se odnosi na sustav upravljanja okolišem) i početak gradnje pročišćivača otpadnih voda, najvažnije su aktivnosti u tom području.

Društvena dimenzija sadrži pregled unutarnje organizacije Pivovare i opis nekih internih programa. Drugi dio ove dimenzije odnosi se na doprinos Pivovare lokalnoj zajednici, primjerice putem programa donacijskog natječaja, te nastojanja Pivovare u pogledu podizanja svijesti o odgovornom konzumiranju alkohola.

„Ponosni smo na ostvarena dostignuća, ali ne stajemo na tome. Vjerujemo u kontinuirani rast i razvoj, a kao odgovorna tvrtka nastavit ćemo ulaganja u naše zaposlenike, brandove i tehnologiju radi dobrobiti našeg poslovanja, svih dionika i zajednice u kojoj poslujemo“, zaključila je Monique Peters.

Cjelokupno Izvješće o održivosti dostupno je klikom na sljedeći link.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here