Proboj hrvatskih tvrtki na kinesko tržište

23

sajam-kina-ftdDanas je u kineskom gradu Ningbo-u otvoren 9. međunarodni kineski sajam robe široke potrošnje na koje se po prvi puta u organizaciji Agencije za promicanje izvoza i ulaganja, Hrvatske gospodarske komore i Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva predstavljaju i proizvođači iz Republike Hrvatske.

Kroz četiri sajamska dana ovom prilikom predstavit će se 45 hrvatskih proizvođača sa širokom paletom proizvoda od vina, maslinovog ulja, konditorskih proizvoda, dodataka prehrani, ljekovitih pripravaka do sredstava za čišćenje.  Hrvatska delegacija dočekana je na visokom nivou, a štand su na svečanoj ceremoniji uz rezanje vrpce  otvorili  g. Wu Hemin, dogradonačelnik Ningboa, g. Changyong Qian, savjetnik u kineskoj ambasadi u Zagrebu, dr. Ante Simonić, veleposlanik RH u NR Kini i gđa. Božica Lapić, zamjenica ravnatelja APIU.

O interesu kineske strane za dolaskom Hrvatske na sajam, svjedoči i njihova ponuda besplatnog izložbenog prostora. Hrvatske gospodarske institucije odigrale su ključnu ulogu u prihvaćanju inicijative, organizaciji hrvatskog paviljona, tehničke i financijske potpore hrvatskim izlagačima.

Hrvatski štand u hali 8 ningboškog sajma izazvao je već prvi dan veliki interes posjetitelja i medija dok su hrvatski izlagači uvjereni da će ostvariti poslovnu suradnju s kineskim partnerima.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here