Sindikati Droga Kolinske za kupca iz branše

56

droga-kolinska-ftd1Tražimo najbolja rješenja, kojim bi Droga Kolinska postala još i bolja, kaže sindikalni predstavnik Jože Šorgo. On smatra da kompanija neće biti prepuštena burzovnim špekulantima i da postoji mogućnost da je Istrabenz ipak ne proda

Sindikat Droga Kolinske smatra da bi bilo najbolje bilo da se nađe kupac iz branše koji kompaniju vidi kao veliko poduzeće na Balkanu i u Europi, piše u srijedu ljubljanski Dnevnik.

«Tražimo najbolja rješenja, kojim bi Droga Kolinska postala još i bolja», kaže sindikalni predstavnik Jože Šorgo. On smatra da kompanija neće biti prepuštena burzovnim špekulantima i da postoji mogućnost da je Istrabenz ipak ne proda. U sastavu slovenske Droga Kolinske su i srpska poduzeća Grand prom, Soko Štark i Palanački kiseljak.

Prema neslužbenim informacijama, uprava te regionalne prehrambene tvrtke je u posljednje vrijeme imala nekoliko sastanaka u Portorožu u vezi sa prodajom, dok drugi izvori tvrde kako ozbiljnih kupaca zapravo i nema i da su ponuđene cijene preniske.

Poznavaoci tržišta upozoravaju da bi više potencijalnih kupaca bilo u Srbiji, na čijem je tržištu Droga snažnije prisutna. Hrvatska kompanija Atlantic grupa, koja je podnijela neobvezujuću ponudu za preuzimanje Droge Kolinske, ispala je iz igre.

Predsjednik Uprave kompanije Slobodan Vučićević je prije dva dana, u razgovoru s gospodarstvenicima, rekao da je Istrabenz, u čijem je vlasništvu oko 90 posto Kolinske, sada pred bankrotom i da se zato odlučio za njenu prodaju.

Prema pisanju regionalnih medija, Istrabenz tijekom ove godine mora vratiti dug od 100 milijuna eura. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here