Termes će objaviti ponudu za preuzimanje tvrtke IPK Kandit

41

Tvrtka Termes jučer je putem dokapitalizacije od strane osnivača IPK Zavod za ekonomiku, projektiranje i programiranje razvoja stekla 361.825 dionica IPK Kandita, što predstavlja 50,60 posto upisanog temeljnog kapitala te tvrtke.

kandit-logoTime je za Termes nastala obveza objave ponude za preuzimanje IPK Kandita, objavljeno je na Zagrebačkoj burzi. Također se navodi da će Termes ponudu objaviti u ime tvrtki IPK Zavod za ekonomiku, projektiranje i programiranje razvoja iz Osijeka, Premise iz Osijeka, Vage iz Zagreba, tvrtke M SAN ulaganja iz Zagreba te tvrtke Žito iz Osijeka.

“Nakon što je jučer, 23. lipnja, IPK Zavod za ekonomiku, projektiranje i programiranje razvoja sklopio ugovor o prijenosu i preuzimanju udjela u društvu Termes nastala je obveza, sukladno Zakonu o preuzimanju dioničkih društava, za objavu javne ponude za preuzimanje dionica s pravom glasa IPK Kandita i to u rokovima propisanim istim zakonom, a nakon odobrenja objavljivanja ponude za preuzimanje od strane Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga”, stoji u priopćenju. (poslovni.hr)

Promjene u Upravi IPK Kandita

Na jučer održanoj sjednici Nadzornog odbora IPK Kandita razriješeni su članovi Uprave Stipo Bilić i Zlatko Kaluđer, a kao novi članovi Uprave se imenuju Ilija Nedić i Danijel Šabić, dok se kao prokurist imenuje Marko Pipunić. U priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi stoji da razriješeni članovi Uprave ostaju izvršni direktori – Bilić za komercijalno poslovanje, a Kaluđer za proizvodnju i tehnologiju. Razlozi navedenih promjena u Upravi IPK Kandita su posljedice promjena u vlasničkoj strukturi društva.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here