Zagrebačka pivovara 7. lipnja povlači dionice s Burze

97

zagrebacka-pivovara1Pivovara će od dioničara koji su ostvarili pravo na pravičnu naknadu otkupiti dionice po cijeni od 3.651,20 kuna po dionici

Zagrebačka pivovara najavila je da će 7. lipnja podnijeti zahtjev Zagrebačkoj burzi o povlačenju s uvrštenja redovnih dionica Zagrebačke pivovare s redovitog tržišta Zagrebačke burze.

Uz obavijest u kojoj najavljuje podnošenje zahtjeva, Zagrebačka je pivovara dostavila Burzi i rješenje Trgovačkog suda u Zagrebu od 2. lipnja ove godine o upisu Odluke o povlačenju s uvrštenja redovnih dionica Zagrebačke pivovare iz redovitog tržišta Zagrebačke burze.

Glavna skupština Zagrebačke pivovare takvu je odluku donijela 12. svibnja ove godine.

Zagrebačka pivovara se obvezala od svih dioničara koji su glasovali protiv te odluke i koji u roku od 2 mjeseca od dana upisa te odluke u sudski registar zahtjevaju ostvarivanje prava na pravičnu naknadu, otkupiti njihove dionice uz pravičnu naknadu koja će se izračunati tako da se prosječna cijena dionica ostvarena na redovitom tržištu izračuna kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na redovitom tržištu Zagrebačke burze u zadnja tri mjeseca prije objave poziva za Glavnu skupštinu.

Po podacima iz izvješća o održanoj skupštini, riječ je o cijeni od 3.651,20 kuna po dionici.

Poziv za Glavnu skupštinu objavljen je krajem ožujka ove godine i u njemu je i najavljeno delistiranju dionica Zagrebačke pivovare s Burze.

Većinski vlasnik Zagrebačke pivovare je tvrtka Cervesia Zagreb koja je pak u stopostotnom vlasništvu Starbev S.a.r.l. iz Luksemburga, a ta je pak tvrtka u stopostotnom vlasništvu CVC European Equity V Limited.

Po posljednjim podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, Cervesia ima 591.054, ili 95,26 posto dionica Zagrebačke pivovare. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here