Agrokor zainteresiran za srpsku mljekaru Imlek

13

imlek-midi2Prema pisanju beogradskog Pressa investicijski fond Salford najavio je skoru prodaju četiri velike srpske kompanije, a kao najizgledniji kupac ističe se hrvatski Agrokor

Salford namjerava prodati kompanije Bambi Banat, Knjaz Miloš, i mljekare Subotica te Imlek. Sve te kompanije posluju u okviru grupe Danube foods. Direktor korporativnih poslova te tvrtke Rade Pribićević je kazao kako su se stekli svi uvjeti za prodaju srpskih poduzeća u vlasništvu Salforda. “Sazrjela je situacija za prodaju ovih tvrtki. Ima dosta zainteresiranih kompanija, vidjet ćemo tko će biti novi vlasnici”, kazao je Pribićević.

Iako Pribićević nije želio otkriti imena kupaca, Press piše kako je Agrokor već započeo pregovore o preuzimanju mljekare Imlek. Nakon što je Salford objavio da prodaje četiri kompanije, Agrokor je stupio u kontakt s menadžmentom srpske kompanije. Pribićević tvrdi kako su sve četiri kompanije spremne za prodaju, a da se to posebno odnosi na Imlek.

“Nismo još dobili dobru ponudu i oko toga još nema dogovora”, kazao je Pribićević. U te četiri tvrtke značajne udjele ima i država Srbija. Generalni direktor Salforda za Srbiju Slobodan Petrović je početkom godine kazao da je plan da se kompanije Bambi Banat, Knjaz Miloš, Subotica i Imlek prodaju najkasnije do 2012. godine.

Ivica Todorić je nedavno objavio kako je Agrokor u srpske kompanije u kojima drži većinski paket uložio 450 milijuna eura. Tvrtke koje u Srbiji drži Todorić ostvaruju promet od 600 milijuna eura, od čega je 40 milijuna izvoza. Agrokor u Srbiji zapošljava oko 7 tisuća radnika.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here