Carrefour Marinopoulos sprema se na adaptaciju prodajnih mjesta Die Hellas

7

carrefour-mari-ftdTrgovački lanac primjenit će različite strategije za franšize i krenuti tek s nužnim prilagodbama

Carrefour Marinopoulos u svoju je mrežu počeo uključivati oko 381 prodajno mjesto Die Hellas u Grčkoj. Istovremeno, grupa čeka konačno odobrenje lokalnog natječajnog odbora. Maloprodajni lanac već je odlučio koje će trgovine zatvoriti zbog blizine s drugim Carrefour ili Carrefour Marinopoulos podružnicama, a koje će ostati pod grupnim kišobranom.

Prema domaćim izvorima, 25 prodavaonica će se zatvoriti, a preostalih 356 postupno će se preurediti i prilagoditi standardima Carrefour Marinopoulosa. Neke će trgovine biti potpuno preuređene, dok su drugima potrebne izvanjske promjene te novo označavanje.

Trgovački lanac primjenit će različite strategije za franšize (126 trgovina, od njih 381) i krenuti tek s nužnim prilagodbama, osim ako ne dođe do drugačijeg dogovora koji zahtijeva drastične promjene.
Ukupan trošak preuređenja procijenjen je na 28 milijuna eura. Ta se procjena temelji na prosječnom trošku renoviranja prodavaonice Carrefour Marinopoulos, koji iznosi oko 120 000 eura. Prema predstavnicima Carrefour Marinopoulosa, kompaniji će trebati jedna do dvije godine da u svoju mrežu uključi trgovine Dia Hellas.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here