Dobit Mlinara 973 tisuće kuna

28

Mlinar mlinsko pekarska industrija u prvom je polugodištu ove godine ostvarila dobit od 973 tisuće kuna za razliku od istog razdoblja lani kada je tvrtka ostvarila gubitak od 4,3 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

mlinar-trgovinaUkupni su prihodi tvrtke u prvoj polovici ove godine iznosili 89,1 milijun kuna i smanjeni su 32 posto.

Smanjeni su i ukupni rashodi, za 35,8 posto, na 88,2 milijuna kuna.

Pad prihoda i rashoda posljedica je koncentriranja na glavni biznis, pekarstvo i vlastitu maloprodaju, te napuštanje mlinskog biznisa koji je lani imao udio 25 do 30 posto u ukupnoj prodaji, navodi se u pojašnjenju poslovnih rezultata.

U prvom polugodištu tvrtka je uložila u investicije 35 milijuna kuna i to prvenstveno u preuređenje i otvaranje novih maloprodajnih mjesta te u pekarsku opremu.

Mlinar je u većinskom vlasništvu Pekare Kruna iz Osijeka, djeluje na području kontinentalne Hrvatske i Istre i to kroz tri pekarska pogona u Zagrebu, Križevcima i Poreču te 50 maloprodaja na istom području.

U tvrtki napominju kako im je likvidnost otežana, a potrebe za novčanim sredstvima održavaju naplatom potraživanja, kroz vlastitu maloprodajnu mrežu i ostale oblike financiranja.

Iz tvrtke su izvijestili i da će 31. kolovoza biti održana Glavna skupština na kojoj će se između ostalog odlučivati o pokriću gubitka iz prošle godine. Predlaže se da se gubitak u iznosu od 3,6 milijuna kuna namiri iz zadržane dobiti prijašnjih godina. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here