Dobit Zvečeva u prvih šest mjeseci pala 74 posto

10

Tvrtka Zvečevo u prvih je šest mjeseci ove godine ostvarila neto dobit u iznosu od 559.000 kuna što predstavlja pad od 74 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje kada je profit iznosio 2,15 milijuna kuna, vidljivo je iz financijskog izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

zvecevo-midi2U prvom polugodištu ostvareni su ukupni prihodi u iznosu od 87,6 milijuna kuna, što je povećanje od oko 6,5 milijuna kuna u odnosu na prvih šest mjeseci 2009. godine. Na domaćem tržištu ostvareno je 69 posto prihoda od prodaje, a na inozemnom 31 posto. Glavna izvozna tržišta Zvečeva su BiH, Srbija, Makedonija, Slovenija, Jordan te u manjim količinama SAD i neke zemlje zapadne Europe. Ukupni su rashodi izosili 87,04 milijuna kuna i smanjeni su za oko 8 milijuna kuna.

Iz tvrtke su poručili da je krajem 2009. godine društvo započelo proces financijskog restrukturiranja, te su kratkoročni krediti kod Erste banke zamijenjeni dugoročnim iz izvora HBOR-a, a isto je učinjeno u ovoj godini s kratkoročnim kreditima HBOR-a, te s kratkoročnim i dugoročnim kreditima Podravske banke. U ovoj godini Zvečevo planira isto učiniti i s kreditima SG Splitske banke.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here