EBRD završio razmatranje financiranja Atlantic Grupe iznosom do 70 milijuna eura

30

Europska banka za obnovu i razvitak (EBRD) danas je objavila da je privela kraju postupak razmatranja predloženog financiranja Atlantic Grupe u iznosu do 70 milijuna eura za potrebe širenja te tvrtke u regiji putem akvizicije slovenske prehrambene tvrtke Droge Kolinske.

atlantic-grupa-midi1Kako je dalje priopćeno, EBRD-ovo financiranje sastojalo bi se od dva dijela, pri čemu bi prvi obuhvaćao dokapitalizaciju Atlantic Grupe kroz kupovinu redovnih dionica u iznosu do 30 milijuna eura. Drugi dio ulaganja uključivao bi subordiniranu kreditnu liniju u iznosu do 40 milijuna eura za ogranak Atlantic Investment d.o.o. koji je u potpunom vlasništvu Atlantic Grupe, navodi se dalje u priopćenju.

“Predložena transakcija pokazat će uspješno restrukturiranje i integraciju dvaju kompatibilnih regionalnih kompanija u jugoistočnoj Europi. Poboljšanje će se postići kroz značajnu sinergiju troškova u poslovanju dviju kompanija, racionalizacijom aktivnosti u proizvodnji, nabavi i distribuciji”, kaže se dalje u EBRD-u.

Nakon što je predložena transakcija prošla završnu fazu razmatranja, za konačno odobrenje transakcije još se čeka sastanak Odbora direktora EBRD-a, zakazan za 6. srpnja. “Projekt Atlantic Grupe trebao bi poslužiti kao primjer ostalim kompanijama u regiji koje razmišljaju o širenju poslovanja na susjedna tržišta”, ističe se nadalje u priopćenju EBRD-a. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here