Fructal povukao četiri okusa dječjih kašica Frutek

44

Slovenska tvrtka povukla je proizvode iz prodaje zbog mogućeg oštećenja staklenki, priopćeno je iz Fructala

frutek-kasicamarelicaSlovenska tvrtka Fructal iz preventivnih je razloga iz prodaje povukla četiri okusa dječjih kašica Frutek, stoji u priopćenju za medije objavljenu na internetskoj stranici tvrtke.

Fructal je obaviješten da se u proizvodnji staklene ambalaže hrvatske tvrtke Vetropack Straža dogodilo odstupanje na proizvodnoj liniji zbog kojih su moguća oštećenja unutrašnjosti staklenka koje bi se pri uporabi mogle razbiti.

Fructal je iz prodaje povukao četiri proizvoda s datumom proizvodnje od 25. svibnja 2010. do 24. lipnja 2010., a riječ je o voćnim kašicama s okusom marelice i kruške, šljive, breskve i riže te jabuke u pakiranjima od 120 g.

“Pogrešku smo pravodobno otkrili u suradnji s dobavljačem i dodatnom unutarnjim nadzorom posve smanjili mogućnost da se prijeporne kašice nađu na policama. Iz preventivnih smo razloga spomenute kašice odmah povukli iz prodaje”, rekao je Drago Kavšek, predsjednik uprave Fructala. Naglasio je da su ostale Frutekove kašice i sokovi potpuno sigurni.

Fructal poziva potrošače koji su kupili spomenute kašice da ih iz preventivnih razloga ne rabe te da ih vrate u prodavaonice gdje će im biti vraćen novac, ističe se u priopćenju. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here