Istrabenz i Atlantic potpisali ugovor o kupoprodaji Droge Kolinske

37

atlantic-droga-kolinskaIstrabenz i Atlantic Grupa potpisali su ugovor o kupoprodaji Istrabenzove prehrambene kompanije Droga Kolinska, priopćeno je jutros putem Zagrebačke burze.

Ugovorom je predviđeno preuzimanje stopostotnog udjela u Drogi Kolinskoj u vrijednosti od 382 milijuna eura. Iznos kupoprodajne cijene bit će uplaćen u gotovini, umanjen za iznos neto duga zatečenog u kompaniji u trenutku preuzimanja. Atlantic Grupa je po prikupljanju ponuda za Drogu Kolinsku odabrana kao najbolji ponuđač, a očekuje se da će kupoprodajni proces biti zaključen do kraja godine, navodi se u priopćenju. Transakcija je financirana kombinacijom vlastitih sredstava Atlantic Grupe, kapitala dioničara kompanije te kreditnih sredstava financijskih institucija UniCredit Grupe i Raiffeisen Grupe.

“Atlantic Grupa je u proces ušla kao strateški industrijski partner, s namjerom da nastavi razvijati poslovanje kompanije u cjelini. Sa zadovoljstvom danas konstatiramo kako smo prepoznati kao dokazani investitor s promišljenom strategijom snaženja zajedničkih pozicija i realizacije međusobnih sinergija na svim tržištima na kojima poslujemo”, komentirao je Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe. “Uz sinergije, u korist ovako značajne investicije Atlantic Grupe posebno govore kvaliteta zaposlenika Droge Kolinske, kvaliteta procesa i tehnologije te istaknute pozicije koje kompanija sa svojim robnim markama ostvaruje u regiji”, dodao je.

Kao savjetnici na transakciji na strani Atlantic Grupe surađivale su, među ostalima, Zagrebačka banka d.d./Unicredit Corporate and Investment Banking kao ekskluzivni savjetnik za spajanja i preuzimanja, tvrtke PriceWaterhouse Coopers i Roland Berger te odvjetnička društva Šavorić & Partneri i ljubljanska Tax Grupa, kao koordinatori savjetodavnih poslova u pravnom segmentu transakcije. (pd)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here