Ivica Todorić: Agrokor nije generator nelikvidnosti

77

ivica-todoric-ftd-govorPredsjednik Agrokora opovrgnuo je da je njegova kompanija najveći generator nelikvidnosti u zemlji navodeći kako koncern ispunjava sve obveze prema državi

Hrvatskoj su potrebne nove investicije i novo zapošljavanje, izjavio je predsjednik Agrokor koncerna Ivica Todorić nakon današnjeg otvorenja Konzumove Akademije – Centra za selekciju i edukaciju.

Nelikvidnost u ovom trenutku nije problem naše države, u ovom trenutku problem su investicije, moramo više investirati u poslove koji će donositi novu vrijednost i zapošljavati ljude, istaknuo je Todorić. Opovrgnuo je da je Agrokor najveći generator nelikvidnosti u zemlji navodeći kako koncern ispunjava sve obveze prema državi te kako nisu dužni ni prema poslovnim partnerima. Prije par dana dug svih naših kompanija prema državi bio je nula, a što se tiče poslovnih partnera s njima surađujemo dugo godina pa bi bilo nevjerovatno da im dugujemo, kazao je.

Todorić je rekao kako se u ovih godinu dana Vlade na čelu s premijerkom Jadrankom Kosor puno stvari odradilo, značajno se pristupilo rješavanju problema korupcije, napravio se značajan iskorak prema EU, doneseni su mnogi novi zakoni, donesen je plan gospodarskog oporavka. Todorić vjeruje da sa tim programom i njegovim provođenjem te nekim dodatnim stvarima, koje će se dešavati, Hrvatska ima dobru šansu da se izvuče iz krize i zabilježi rast BDP-a.

Prvi čovjek koncerna je podsjetio kako je Agrokor najveći investitor u Hrvatskoj u zadnjih deset godina te kako trenutno u Hrvatskoj investiraju oko 2,5 milijarde kuna. Iz Agrokora su potvrdili i da će se uključiti u otkup pšenice, otkupit će 30 tisuća tona, po cijeni od 0,98 kn/kg, ali za standarde kvalitete koji su vrijedili lani. Napominju i kako imaju 60 tisuća tona svoje pšenice.

1 COMMENT

  1. Kako nije duzan, duzan je meni 24000 kuna , duzan je ljudima iz Jadrankomerca, kako znamo kupio je Jadrankomer , Kad misli nas isplatit, rok mu je prosao, hoce li platiti kamatu na kamatu

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here