Jadranska pivovara: Bacciju curi rok za kupnju

24

jadranska-pivovara-ftdU utorak istječe zadnji dan roka za predaju ponude za kupnju “Jadranske pivovare” koji su slovenski vlasnici ,“Pivovarna Laško”, postavili splitskom poduzetniku Vjenceslavu Bacciju.

Ovaj nekadašnji direktor splitske pivovare već duže vrijeme neuspješno pokušava zatvoriti financijsku konstrukciju kako bi zaokružio cijenu od 10 milijuna eura, koliko su Slovenci izvjesili za pivovaru.

Bacci nam je i ovog puta ostao nedostupan za odgovor na pitanje hoće li u zadnjoj minuti roka ipak staviti na stol višemilijunsku garanciju i postati novim vlasnikom “Jadranske pivovare”.

Zaključane informacije
Iako su u “Pivovarni Laško” odlučili ne pružati informacije novinarima o potnecijalnim kupcima, doznajemo ipak kako su zanimanje za splitsku “Pivovarnu” nedavno pokazale jedna američka pivovare, te dvije češke.

Dalje od toga nismo uspjeli doći, osim da su hrvatski predstavnici američke pivovare, zagrebačka tvrtka “Eurofeniks”, u tri navrata održali sastanke s Dušanom Zorkom, direktorom “Pivovarne Laško”.

Ne samo to, Amerikanci su, može se čuti, na sastancima u Sloveniji poručili kako su pivovaru voljni platiti i više nego što gazde iz Laškoga za nju traže. Splitska pivska trakavica ušla je u finale, a kako će završiti ne mogu prognozirati ni radnički predstavnici kojima je strpljenje došlo do ruba.

Ivica Blažević, regionalni povjerenik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV), kaže kako se prodaja odvija pod velom tajne.

-Sve ovo skupa predugo traje, a gubici se gomilaju. Ima li logike da nam iz Slovenije u cisternama dovoze pivo, a u Splitu ga samo punimo? Ne vjerujem direktoru Zorku u Sloveniji, ni njegovu direktoru Nenadu Buljanu ovdje u Splitu. Želimo znati na čemu smo i danas očekujemo odgovore – poručio je sindikalist Blažević.  (Slobodna Dalmacija)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here