Konzum pripojio Riječku tvornicu konopa

9

Konzum je danas putem Zagrebačke burze objavio kako je 15. srpnja sklopio ugovor kojim je pripojio tvrtku Riječka tvornica konopa.

konzum-wide-midiUgovor o pripajanju predan je 21. srpnja u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu, a 26. srpnja u sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci.

Konzum kao društvo preuzimatelj je osnivač-jedini dioničar Riječke tvornice konopa kao pripojenog društva i u tom svojstvu drži 130.260 redovnih dionica nominalne vrijednosti po 200 kuna, odnosno 100 posto kapitala tvrtke.

Obzirom da se navedenim ugovorom o pripajanju radi o pripajanju u posebnim slučajevima, tj. preuzimatelj prije pripajanja drži 100 posto dionica pripojenog društva, za pripajanje se ne traži odobrenje glavne skupštine društva preuzimatelja, osim ako dioničari čiji udjeli zajedno dosežu najmanje dvadeseti dio temeljnog kapitala zahtijevaju da se ona sazove.

U obavijesti se navodi i kako izvršenim pripajanjem neće doći do povećanja temeljnog kapitala društva preuzimatelja niti će se vršiti zamjena dionica preuzimatelja u zamjenu za dionice pripojenog društva. (pd)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here