Mercator – H uspješno certificirao sustav sigurnosti hrane prema HACCP načelima

11

Trgovački lanac Mercator-H uspješno je završio postupak certifikacije sustava sigurnosti hrane prema HACCP načelima definiranim od komisije Codex Alimentarius kao i postupak recertifikacije integriranog sustava kvalitete, prema ISO 9001, čiji certifikat posjeduje još od 2004. godine, stoji u priopćenju iz Mercatora.

mercatorMercator je HACCP sustav certificirao u svim hipermarketima, a područje primjene je skladištenje i prodaja prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, proizvodnja i prerada mesa, proizvodnja pekarskih proizvoda, priprema hrane. HACCP sustav jamči da tvrtka proizvodi i distribuira hranu na najbolji i najsigurniji mogući način. Taj je sustav strategija odgovornog ponašanja proizvođača hrane, te filozofija higijene i zdravstvene ispravnosti namirnica kojom se osigurava kontinuirana kvaliteta proizvoda.

ISO recertifikacija je obuhvatila pregled sustava u hipermarketima, supermarketima, marketima, centrima  tehnike, SDC-ovima  te u Upravi tvrtke. Ovim postupkom Mercator-H je još jednom potvrdio visok nivo usluge, kvalitete i sigurnosti za proizvode i sve procese kroz koje provodi realizaciju usluge.

„Uprava tvrtke je sukladno definiranoj politici, u potpunosti potvrdila svoju odgovornost i opredjeljenje primjeni sustava kvalitete i sustava sigurnosti hrane. Posebno pohvalni komentari upućeni su prema svim djelatnicima, koji su pokazali visok nivo odgovornosti i svijesti oko važnosti provedbe poslovnih aktivnosti te ustrajnost na primjeni svih postupaka i postavljenih radnih uputa, na zadovoljstvo krajnjeg kupca. Prilikom prezentiranja zaključaka sa audita, tim je jednoglasno zaključio da je Uprava društva Mercator sukladno definiranoj politici, u potpunosti potvrdila svoju odgovornost i opredjeljenje primjeni sustava kvalitete i sustava sigurnosti hrane.“ –  izjavila je Mirela Jambreković, vodeći auditor TUV Croatia.

„Nismo obvezni provesti službenu certifikaciju prema HACCP-u,  međutim, željeli smo i na taj način potvrditi našu predanost visokim standardima poslovanja, razini usluge i brizi prema kupcu i njegovim potrebama. Veliko zadovoljstvo predstavlja nam posebna pohvala djelatnicima Mercatora jer je timski rad i predanost zaposlenika ključna vrijednost kompanije.“  – izjavio je Hrvoje Štorga, predsjednik Uprave Mercator-Hrvatska.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here