Na prodaju cijeli Delta holding?

33

delta-maxi-ftdPregovori o prodaji manjinskog udjela u srbijanskoj Delti belgijskoj kompaniji Delhaize još su u tijeku, a u igri za prodaju su navodno svi dijelovi kompanije Delta holding.

Nakon prekjučerašnjeg sastanka predsjednika Srbije Borisa Tadića i belgijskog premijera Yvesa Letermea, tijekom koga se razgovaralo o jačanju ekonomske suradnje dvije zemlje, predsjednik belgijske vlade najavio je “idućih sati ili dana jedan važan sporazum”. Ubrzo je Blic objavio, pozivajući se na dobro obaveijštene krugove, da je riječ o prodaji dijela Delta Maxija belgijskoj kompaniji Delhaize.

U Delta holdingu o ovoj vijesti i dalje nema komentara, barem onih službenih. Ali, kako Blic saznaje, pregovori s Belgijancima su u tijeku i, kako kaže izvor tog lista upućen u zbivanja, idu “svojim tokom”. “Pregovori se vode oko manjinskog paketa, ali su u igri svi dijelovi Delta holdinga. Očekivanja su da bi se do kraja godine trebao da okončati proces prodaje. Trenutno je faza upoznavanja dvije kompanije, a do cijene i vrijednosti se još nije stiglo”, kaže izvor tog lista.

Inače, maloprodajni lanac Delta Maxi Srbija, osnovan je 12. prosinca 2000. godine i sastavni je dio Delta M grupe. Lanac čine 343 objekta, u koje spadaju trgovine Mini Maxi, supermarketi Maxi, diskonti Tempo ekspres i hipermarketi Super Maxi i Tempo.

Tempo centri nalaze su u Beogradu, Viline Vode i Kvantaš, u Novom Sadu, Nišu, Čačku, Užicu i Kraljevu. Delta Maxi u Srbiji zapošljava 9.800 ljudi. Ova kompanija posluje i na tržištima Bugarske, Albanije, BiH i Crne Gore, gdje zapošljava 3.642 ljudi. (pd)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here